Strategisch beleidsadviseur Passend Onderwijs (minimaal 0,8 fte)

Ben jij daadkrachtig, koersvast en sterk inonderwijsbeleid? Kun je verbinden en hou jevan het bestuurlijk krachtenveld? Dan zijnwe op zoek naar jou!

Wie zijn wij
SPOW is een netwerk- en bureauorganisatie die verantwoordelijk is voor de uitvoering van Passend Onderwijs in de regio Westland (Westland, Hoek van Holland en Maasland). Binnen ons samenwerkingsverband vallen 10 schoolbesturen voor basisonderwijs en speciaal (basis)onderwijs met 46 scholen die samen Passend Onderwijs verzorgen aan ruim 11.000 leerlingen.

Binnen de bureauorganisatie worden alle voorwaardelijke zaken geregeld om uitvoer te kunnen geven aan de netwerkorganisatie, zoals kwaliteitsbeleid, personeelsbeleid, de governancestructuur en juridische vraagstukken. In de netwerkorganisatie gaat het om verbinding leggen met en tussen de scholen, de schoolbesturen en de verschillende netwerkpartners om samen te voldoen aan onze maatschappelijke opdracht; Passend en Inclusief onderwijs mogelijk maken voor de leerlingen binnen ons samenwerkingsverband.

Het kantoor van het SPOW is gevestigd in Naaldwijk en is de werkplek van de directeur-bestuurder, de strategische beleidsadviseur, het secretariaat en de 9 ondersteuningsadviseurs.

Wat houdt de functie in
Als strategisch beleidsadviseur heb je zowel een rol in de bureau- als in de netwerkorganisatie. Daarnaast ben je de eerste sparringpartner voor de directeur-bestuurder. Je bent (mede)verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling; je signaleert en analyseert gegevens en zorgt voor advies en samenhang op operationeel, tactisch en strategisch niveau, waarbij je de uitgezette koers van het ondersteuningsplan monitort.

Op basis hiervan stel je implementatie- en veranderplannen op. Je realiseert de implementatie en uitvoering van beleid, instrumenten en processen. Je stemt af en werkt samen met de directeurbestuurder, de ondersteuningsadviseurs van SPOW en met collega’s uit het veld. Je bent sterk in het schrijven van strategische beleidsstukken, op zowel bestuurlijk niveau als voor het scholenveld. Je onderhoudt een netwerk van relaties binnen en buiten onze regio en wisselt kennis, ervaring en ontwikkelingen uit.

Daarnaast organiseer je diverse overleggen met het scholenveld en ketenpartners en zit je een deel van deze overleggen voor. Samen met de directeur-bestuurder beslis je wie aan welk overleg deelneemt. Mede doordat je een beeld hebt van de onderwijs- en beleidspraktijk van het primair onderwijs, vorm je samen met je collega’s van SPOW een sterk team.

Wie ben jij

 • Je bent beleidsmatig en strategisch sterk en helder in zowel mondelinge als schriftelijkecommunicatie.
 • Je bent vaardig in het analyseren van ontwikkelingen en het opstellen van beleidsvoorstellen,notities en implementatieplannen.
 • Je beschikt over een afgerond HBO- of WO-diploma in de richting van bijvoorbeeld bestuurs-of onderwijskunde.
 • Je staat stevig in je schoenen en bent een kei in projectmatig en planmatig werken;
 • Je hebt ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je beschikt over kennis van de (beleids)wereld van het primair onderwijs.
 • En niet te vergeten, je bent een fijne collega met gevoel voor sociale verhoudingen.

Wat bieden wij jou

 • Een uitdagende en afwisselende functie in een gezellig team waar hard werken en aandachtvoor elkaar hand in hand gaan.
 • Een betrekking van minimaal 0.8 fte (32 uur per week), invulling werkdagen in overleg.
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Primair Onderwijs.
 • Inschaling in schaal 11 of 12 afhankelijk van de ervaring en deskundigheid in het ontwikkelen vanintegrale en meerjarige beleidsstukken op bestuurlijk niveau en voor het scholenveld.
 • Een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Verlof tijdens (het grootste deel van) de schoolvakanties van Primair Onderwijs Westland.

Contact, reactietermijn, procedure en startdatum

 • Voor nadere inlichtingen over de vacature kan contact opgenomen worden met DianaHaksteeg via 0174-642090 of via secretariaat@spow.nl.
 • Reacties, in de vorm van een motivatiebrief met CV, ontvangen wij graag uiterlijk zondag 8 mei2022. Deze kunnen gericht worden aan Mattanja Kats (directeur) via secretariaat@spow.nl.
 • De eerste gesprekken met kandidaten worden gepland in week 19 op vrijdag 13 mei.
 • De tweede gespreksronde zal in week 20 op woensdag 18 mei plaatsvinden.
 • Bij de sollicitatiegesprekken maken we gebruik van de STARR-methode. Desollicitatieprocedure bestaat uit twee rondes.
 • De startdatum voor deze functie is augustus/september 2022 of zo spoedig mogelijk daarna.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stuur je cv en motivatie naar secretariaat@spow.nl gericht aan Mattanja Kats.