Leerkracht bovenschoolse plusklas – Westland

Ben jij een leerkracht met kennis en ervaring met leerlingen met kenmerken van hoogbegaafdheid? Ben jij na de zomervakantie één dag in de week beschikbaar en sta jij open voor de uitdaging om als plusklasleerkracht aan de slag te gaan voor schooljaar 2021/2022? Wil jij samen met het Steunpunt Hoogbegaafdheid (Steunpunt HB) van het Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Westland (SPOW) en een leerkrachtondersteuner de eerste bovenschoolse plusklas in het Westland vormgeven? Lees dan verder!

 

Doel van de plusklas
Wij hebben een plusklas voor ogen die wellicht net even anders is dan andere plusklassen. Wij vinden het belangrijk dat de meeste uitdaging op school wordt geboden. Onze plusklas is bedoeld voor leerlingen die deze uitdaging niet zomaar aangaan, vaardigheden missen om deze uitdaging aan te gaan of belemmerd worden door een fixed mindset of gebrek aan motivatie. We willen inzetten op het leren van vaardigheden, verbeteren van motivatie, verbetering van de mindset en niet te vergeten het ontmoeten van gelijkgestemde om daarmee samen te leren. Leerlingen die hun periode in de plusklas afronden hebben zichzelf beter leren kennen en hebben voldoende aan de inzet van hun eigen school. Het doel is dat leerlingen niet afhankelijk worden van een plusklas maar op hun eigen school het onderwijs krijgen geboden die voor hun passend is, een periode in de plusklas draagt hieraan bij.

 

Over de functie
Wij zijn op zoek naar een leerkracht voor een bovenschoolse plusklascombinatiegroep 4/5/6 met 12 leerlingen. Een leerkracht die aantoonbare kennis en/of ervaring heeft met leerlingen met kenmerken van hoogbegaafdheid. De plusklas is bij voorkeur op woensdag van 09:00 tot 12:00, maar een andere dag is bespreekbaar. Naast deze vier lesuren zal je ongeveer vier uur nodig hebben om je voldoende voor te bereiden, te overleggen en om daarnaast ouders en leerkrachten regelmatig te voorzien van een update. Het betreft voor nu een pilot die één schooljaar zal duren, met uitzicht op verlenging in geval van een positieve evaluatie.
Je zult wekelijkse begeleiding en uitdaging bieden aan de leerlingen. Je denkt mee over de lesinhoud en zorgt daarbij onder andere voor tussentijdse evaluaties voor de ouders, de scholen waar de leerlingen vandaan komen en aan de leerlingen zelf. Het is daarom van belang dat jij als geen ander leerlingen met kenmerken van hoogbegaafdheid begrijpt en dat jij ze kunt bieden waar zij behoefte aan hebben.
Spreek dit je allemaal aan en heb je zin in een uitdaging? Wacht dan niet, reageer direct op deze vacature middels het sturen van een motivatiebrief en CV naar steunpunthb@spow.nl voor 3 mei 2021. Wellicht spreken we elkaar dan in een sollicitatiegesprek bij ons op kantoor. Heb je vooraf vragen? Bel dan naar Esther van der Heide, coördinator Steunpunt HB: 06-38170107.

 

Jij bent een enthousiaste en gedreven kandidaat met:

 • een afgeronde pabo opleiding
 • uitstekende beheersing van Nederlands
 • een beschikbaarheid van 1 dag in de week (bij voorkeur de woensdag)
 • ervaring met lesgeven in het primair onderwijs
 • affiniteit met de doelgroep
 • communicatieve en sociaal sterke vaardigheden
 • kennis van executieve functies
 • kennis van de leerkuil, mindset en motivatie
 • kennis van differentiëren en je kunt dit toepassen
 • de kennis en ervaring om ondersteuningsbehoeften van leerlingen te zien en deze te ondersteunen
 • pré: ervaring met lesgeven aan een plusklas en/of het begeleiden van leerlingen met kenmerken van hoogbegaafdheid

 

Wat bieden wij:

 • Soort dienstverband: detachering of freelance/ZZP voor bepaalde tijd (1 jaar met kans op verlenging)
 • De uitdaging om samen met ons deze nieuwe voorziening van een bovenschoolse plusklas in het Westland op te zetten.
 • Een grote mate van vrijheid en zelfstandigheid in je werkzaamheden, in samenwerking met een collega leerkrachtondersteuner.
 • Ondersteuning van de collega’s vanuit het Steunpunt HB van SPOW.