Dans van de vlinder; praktijk voor rouw en verlies

Elk mens –groot en klein- lijdt verliezen in zijn leven; aan de dood en aan het leven. Bijvoorbeeld door een scheiding, verlies van gezondheid, verlies van je geboorteland. Als je geconfronteerd wordt met verlies moet je op zoek naar een nieuwe weg en een nieuwe manier van leven. Op die weg wandel ik graag een stuk met hen mee. Ik luister wat iemand nodig heeft en volg hem of haar. Dat kan d.m.v. gesprekken, werkvormen, lichaamswerk. Ik werk met kinderen graag met werkvormen omdat het lijf altijd weet hoe het zit, maar het hoofd is dit vergeten of spreekt het tegen. Hierdoor raak je een laag aan die voor het kind verborgen was en nu weer bestaansrecht mag krijgen. Op die manier kan het kind op den duur weer zelf de weg vervolgen en ben ik dankbaar dat ik hen op die weg heb mogen ontmoeten. Daarnaast ondersteun ik ouders en geef ik voorlichting, lezingen en trainingen op scholen.